Foglalkozások 2021/2022-ben

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Hobbielektronika csoport foglalkozásaira a Debreceni Megtestesülés Plébánia közösségi termébe szeptembertől júniusig, csütörtök délutánonként 17 órára!

Ingyenes tanfolyamokat és ismeretterjesztő előadásokat kínálunk. Foglalkozásainkon írásvetítővel segített előadásokat tartunk, illetve egyszerű kapcsolásokat állítunk össze és próbálunk ki (hozott anyagból).

Jelentkezés, kapcsolattartás: levélben a hobbi @ cspista.hu címen. Az új jelentkezőktől az elérhetőségen (név, E-mail cím, telefonszám) kívül egy rövid bemutatkozást is kérek: életkor, érdeklődési terület, elektronikai és informatikai jártasság szintje, mit vár a Hobbielektronika körtől!

Cserny István

Mit kínálunk a 2021/2022-es tanévben?

ESP32 Arduino tanfolyam:

  • A WiFi és Bluetooth kommunikációs képességekkel rendelkező ESP32 mikrovezérlőt Arduino IDE környezetben programozzuk.

STM32 mikrovezérlők programozása:

  • A korábbi években megismerkedtünk az STM32 mikrovezérlőkkel és Keil, illetve STM32CubeIDE környezetben készítettünk egyszerű programokat. Most újabb, ezúttal C++ nyelvi környezetekben (mbedOS, illetve Arduino IDE) teszünk néhány próbát.

Python és microPython alapok:

  • Ezen a tanfolyamon a népszerű Python programozási nyelvvvel, illetve annak mikrovezérlőkra adaptált microPython változatával ismerkedhetünk meg.

LabView tanfolyam:

  • A LabVIEW szoftver a National Instruments által kifejlesztett grafikus rendszertervező és fejlesztő rendszer, amely az adatfolyam programozás nyelvén, a "G"-n alapul. Lehetővé teszi, hogy mind a műszeres adatgyűjtés folyamatát, mind a kapott adatokat vizuálisan jelenítsük meg. A professzionális alkalmazásokra tervezett szoftver hobbicélú felhasználását a számítógép és egy Arduino kártya össszekapcsolásával valósítjuk meg, ahol szenzorok adatainak gyűjtésével és megjelenítésével, illetve aktuátorok számítógépes vezérlésével kísérletezünk.

Foglalkozásainkat az alábbi időpontokra tervezzük:

szeptember 9., 16., 23. és 30.
október 7., 14. és 21.
november 4., 11., 18. és 25.
december 2., 9. és 16.
január 6., 13., 20. és 27.
február 3., 10., 17., 24.
március 3., 11., 17. és 24.
április 7., 21. és 28.
május 5., 12., 19. és 26.
június 2. és 9.


2021. szeptember 9.

ESP32 Arduino tanfolyam kezdőknek és haladóknak

Az előadásban a WiFi és Bluetooth kommunikációs képességekkel rendelkező ESP32 kártyával és az Arduino programozási környezettel ismerkedünk meg.

2021. szeptember 16.

ESP32 Arduino tanfolyam kezdőknek és haladóknak

Ebben az előadásban az Arduino nyelv változóinak típusaival ismerkedünk meg, továbbá az ESP32 programcsomag nyújtotta új lehetőségekkel és az eltérésekkel.

2021. szeptember 23.

Mikrovezérlő programozás ARM Mbed környzeteben

Ebben az előadásban megismerkedünk az STM32 mikrovezérlők fontosabb jellemzőivel, a NUCLEO-F446RE fejlesztői kártyával, az ARM Mbed online fejlesztői környezettel és az I/O mőveletekkel.

2021. szeptember 30.

ESP32 Arduino tanfolyam kezdőknek és haladóknak

Ebben az előadásban a kapacitív érintésérzékelés lehetőségeivel (TOUCH0..TOUCH9 bemenetek) és az impulzusszélesség-moduláció (PWM) egyszerű alkalmazásaival ismerkedünk meg,

2021. október 7.

Orosz Péter: Bevezetés a LabView világába

A LabVIEW egy grafikus alkalmazásfejlesztő programcsomag, mellyel virtuális műszereket hozhatunk létre, s ezekkel laboratóriumi vagy ipari mérésvezérlési és adatgyűjtési feladatokat végeztethetünk el.

2021. október 14.

Támcsu Péter: Ismerkedés a Python programnyelvvel

Az előadás megismertet a Python programnyelv alapjaival, a beépített adattípusokkal, majd bemutatja a változók, az alapvető utasítások és a feltételes elágazások használatát.